0 Läs mer >>
Confiterad fläsksida med morotspuré, alfa alfa sallad serverad med friterad rabarber och rödlök
 
 
2 port 5 Tim (confitering 4,5 h)
 
Ingredienser
1 fläsksida
5-7 dL neutral olja tex solrosolja
1 hel vitlök ca 10klyftor
1 kvist rosmarin
4 morötter
1/2 blomkål
4-5 grönkålsblad
1/2 påse rucola ca 40 gram
1/2 isbergssallad
2 nävar alfa alfa groddar
1 rödlök
1/3 rabarber stjälk
50 g smör
1 dl grädde
salt och peppar
olivolja
 
Tillaga
 
1. Ta fram en kastrull som fläsket får plats i fyll på med solrosolja tills de täcker köttet. Dela den hela vitlöken på mitten så att du får halva vitlökar, alltså på bredden och inte på höjden och tillsätt rosmarinkvisten. 
 
Att confitera betyder att tillaga i olja. Du vill sjuda kötten i oljan på låg värme. Du vill alltså inte att de ska börja koka/fritera.
 
Vrid på värmen och låt köttet tillagas under 4-4,5 timme tills köttet är mört.
 
2. När köttet är mört skala morötterna och skär blomkålen och koka 10 minuter i saltat vatten. smält under tiden smöret och rör ner grädden så att blandningen är het.
 
3. Ta upp köttet och vitlöken och låt det svalna något 
 
4. Kör grönsakerna i en mixer tillsammans med de confiterade vitlökarna och smörgrädden tills den är silkeslen, smaka av med salt och peppar, om den svalnar är de bara att värma på den i kastrullen igen.
 
5. Höj  confiteringsoljan till medeltemperatur  och fritera först rödlöken sedan raberbern, se til att ha ett lock i närheten utifall att de skulle börja brinna så att du kan kväva elden, häll Aldrig vatten på het olja!
 
6. Skär eller dra av de yttre bladen på grönkålen du vill alltså inte få med stjälken. Skär i mindre bitar och massera in olivolja i bladen, blanda sedan i rucola och finskuren isbergssalld och toppa med alfa alfa. 
 
7. Servera och njut!
 
Jag och pojkvännen är rörande överrens om att rätten får 10/10 i betyg

Tant långkok tillbaka...

0 Läs mer >>
 
 
2 port 15 min
 
Ingredienser
 
2 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1/2 rödlök
1 pktfeta
12 kalamataoliver
 
2 msk olivolja
1/2 citron
1 msk vatten
smaksätt med peppar och salt eller örtsalt
 
Tillaga
 
1. Skär upp salladen och lägg upp som du vill 
 
2. Blanda dressingen och skeda över salladen
 
Betyg 10/10 tycker jag, pojkvännen (som älskar sallad) ger den bara 8,5

Superenkel & supersma...

0 Läs mer >>

Stekt halloumi med squash & mynta
Couscous sallad med honungsrostade morötter
Majs & tomatsallad
Aubergine skivor fyllda med grön feta
Confiterad fläsksida med ett ton vitlök och morotspuré 
Lax & annanasspett med teriyakisås
Greksallad

Veckans meny

0 Läs mer >>
 
 
2 port 30 min.
 
Ingredienser
 
2 majskolvar
2 tomatet
1/2 zuccini
20 bondbönor
1/2 dl torkade kantareller
1 päron
2 nävar rucola
1 pkt bacon
1/2 citron
1/2 lime
2 dl grädde
2 msk créme fraiche
några blad basilika
1 tsk torkad timjan
salt å peppar
 
Gör gärna såhär
 
 1. Koka upp två litet vatten med 1 msk salt i en kastrull där majsen får plats Rensa under tiden majskolvarna.
 
2. Låt majsen koka 10 minuter rensa under tiden bondbönorna genom att öppna den pch plocka ut bönorna inuti.
 
3. Stek baconet och låt rinna av.
 
4. Ta ur innanmätet i tomaterna och skiva tomater och zuccini. Stek på medelhög värme 5 min. och krydda med timjan. Tillsätt grädde och creme fraiche, bacon och lime. Låt puttra.
 
5. Häll i bönorna och kantareller i majsvattnet låt koka med 2-3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll över majs, bönor och kantareller i stekpannan med grönsaksgrädden på med lock och låt koka ihop på medelvärme nån minut. Smaka av med salt å peppar.
 
6. Skär under tiden päronet i bitar, pressa över citronen och skär rucola och basilika i strimlor.
 
7. Servera majsen med smör och salt, salladen å grönsaksröran! Jag toppade min med rödbetsallad.
 
Betyg 9/10 en rätt att göra många gånger om!
 

Nästan veggo - färsk ...