Baconbiffar med klyftpotatis och lime aioli
Vi fick burgare över från bakisdagen och aioli från räkfrossan, de fick inspirera dagens middag.
Ingredienser 2 port.
2 baconburgare
4-6 potatisar
Hemmagjord lime aioli
Fryst broccoli
Sallad
1/2 päron
1/2 rödlök
2 morötter
Olivolja
Smör
Havssalt
Äppelcidervinäger
Vitvinsvinäger
Hemmagjord lime aioli
Gör aiolin några timmar innan ni ska äta. Blanda 2 dl majonäs med 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor och skal samt saften från 1/2 lime. För att göra egen majonäs blanda två äggulor med 1 tsk dijonsenap och 1 msk vitvinsvinäger. Ta fram elvispen och vispa stegvis i 2 dl rapsolja i en tunn stråle, vispa bara ner lite i taget så att majonäsen inte skär sig. Smaka av med salt och peppar.
Tillaga
1. Klyfta potatisen på längden sprinkla över havssalt och olivolja sätt in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
2. Skala och skiva morätterna, strimla salladen, skär päronet och rödlöken i halvmånar smaka av med salt peppar, äppelcidervinäger och vitvisvinägern.
3. Koka upp vatten och sjud broccolin ett par minuter häll av vattnet och smält smöret i den varma kastrullen. Häll tillbaka broccolin och salta lätt.
4. Värm burgarna genom att steka eller i micron
Restmat kan vara de bästa som finns, ofta enkelt och fort att laga och vanligtvis godare när de fått stå och dra i sig mer smak under nått dygn.
Delade meningar om dagens maträtt då jag är mer en vitlöksälskare än pojkvännen.
Betyg jag:10/10 pojkvännen 7,5/10rester